Elektriciteitsnetten

Met 40 experts op het gebied van elektriciteitsnetten is Duurzaam Energie Perspectief (DEP) een betrouwbare partner binnen de sector. We helpen iedere klant die een vraag of uitdaging heeft ten aanzien van het beheren, uitbreiden of realiseren van het elektriciteitsnetwerk. 

DEP onderscheidt zich doordat we één van de weinige partijen zijn in Nederland die het gehele werkveld overziet: van strategisch/ juridisch tot operationeel, van locatie of tracé-verkenningen, tot ontwerp, realisatie, beheer en einde levensduur: wij slaan de brug tussen uw idee of wens en de realisatie ervan.      

'Dep slaat de brug tussen idee, realisatie en beheer'

Deel dit artikel

De productgroep Elektriciteitsnetten werkt voornamelijk aan studies en onderzoeken voor Liander. Ook voor andere netbeheerders, zoals TenneT en Stedin doen wij adviesprojecten op het gebied van beleidsstudies, haalbaarheidsstudies, netuitbreidingen, onderhoud/inspecties en belastbaarheid van componenten en het net. Vanuit onze grondige kennis van netberekeningen geven wij ook advies aan klanten van de netbeheerders, waarbij het gaat over uiteenlopende zaken als netbelasting, kortsluitstudies, instellen van beveiligingen en storingsonderzoek. Bij onze projecten combineren we de kennis over het gedrag van de netten met onze kennis van de diverse componenten, zoals schakelinstallaties, transformatoren en kabelsystemen. Ten slotte dragen we zorg voor implementatie en uitvoering van verschillende innovaties en onderzoeken. Het beter uitnutten van bestaande infrastructuren door o.a. ‘dynamisch belasten’ is daar een mooi voorbeeld van.   

 

Meer nieuws